PENKO-oplossingen voor machineautomatisering


 • PENKO biedt hoogwaardige, kostenbesparende oplossingen voor machineautomatisering, waaronder kant-en-klare of op maat gemaakte producten die specifiek voor jouw behoeften kunnen worden gecreëerd. Onze gecertificeerde elektronica is speciaal ontwikkeld met PENKO's meer dan 45 jaar expertise in de branche. We leveren snel een compleet systeem zonder te hoeven wachten op externe partijen, waardoor je tijd en geld bespaart en de beste service krijgt. • Vullen & Verpakken


  Filling & Packaging


  Het vullen van een verpakking gebeurt door goederen aan de verpakking toe te voegen. PENKO biedt verschillende oplossingen die met name snelle en nauwkeurige vulling en verpakking mogelijk maken in het industriële productieproces. De methode die wordt gebruikt voor het vullen van een verpakking hangt af van het type product en de vereiste verpakking voor dat product. Vaste stoffen worden normaal gesproken verpakt in zakken en dozen en gevuld op basis van gewicht/massa, terwijl vloeistoffen worden verpakt in flessen, vaten of blikken en worden gevuld op basis van volume, waarna ze worden gecontroleerd op gewicht om ervoor te zorgen dat ze zijn gevuld met het juiste volume. Het vulproces zelf kan zowel handmatig als automatisch worden uitgevoerd.

  Waarom vullen op gewicht?

  Wegen op massa heeft het voordeel dat het gewicht correct blijft, ongeacht externe invloeden zoals beluchting en producttemperatuur. De snelle en nauwkeurige weegcapaciteit van PENKO zal de tijd die nodig is voor het vullen op uw productielijn tot het noodzakelijke minimum beperken. Het is ook mogelijk om strakkere tolerantiegrenzen in te stellen, wat zorgt voor correcte vulling en nauwkeurige dosering.

  Aangezien vulprocessen doorgaans in enkele seconden worden uitgevoerd in plaats van minuten, wordt snelle en nauwkeurige meting belangrijk. Te veel doseren kan leiden tot verlies van winst en morsen van producten, terwijl te weinig doseren resulteert in ontevreden klanten. De vullingsoplossing van PENKO zijn specifiek gericht op het oplossen van dit probleem. Geavanceerde filterprocessen kunnen externe invloeden gemakkelijk opvangen, zonder de weegsnelheid te vertragen of de nauwkeurigheid te beïnvloeden. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat verpakkingen snel binnen tolerantie worden gevuld.


  Alle vullingsoplossing van PENKO bieden gespecialiseerde oplossingen voor vul- en verpakkingstoepassingen. PENKO maakt onderscheid tussen twee versies:

  • Nauwkeurige metingen bij hoge snelheid
  • Gebruiksvriendelijke meetapparatuur met de nieuwste technologie
  • Gemakkelijke integratie in procesbesturingssystemen met beschikbare softwareprotocollen
  • De Data Reporter-software van PENKO maakt een eenvoudige overdracht van gegevens naar op Windows gebaseerde programma's mogelijk
  • Verhoogde productiecapaciteit met Kinetic Energy Blind Time
  • Verhoog de winstgevendheid van uw machines

  Filling and Packaging

  Stortgoed Wegen


  547x400

  Bij PENKO ontwikkelen we batchingproducten met een consistente samenstelling en kwaliteit, waarbij het registreren van de exacte hoeveelheid per component die aan de batch wordt toegevoegd, herhaling mogelijk maakt. Doseringsprocessen houden in dat componenten in een specifieke volgorde worden toegevoegd om een product te creëren. De hoeveelheid product die wordt gecreëerd in één volledige sessie van het toevoegen van componenten wordt een batch genoemd. De componenten kunnen automatisch, handmatig of een combinatie van beide worden toegevoegd, en de hoeveelheid kan zowel heel groot als heel klein zijn. Het doseerproces wordt gebruikt in vul-, doseer- en mengtoepassingen.

  Registratie kan worden uitgevoerd door de componenten te wegen. Wanneer alle componenten worden gedoseerd in dezelfde weegtrechter en de gewichten binnen de maximale weegcapaciteit van de trechter vallen, kan één weegsysteem voldoende zijn. De kleinste gedoseerde hoeveelheid bepaalt de maximale weegcapaciteit van de trechter. Bijvoorbeeld: het bakken van een cake, waarbij de hoeveelheid eieren de hoeveelheid van de andere toegevoegde ingrediënten bepaalt.

  PENKO's weegapparatuur kan worden gebruikt voor alle mogelijke doseeracties, automatisch of handmatig, met een grote of kleine hoeveelheid. Het maakt het mogelijk de productkwaliteit te verbeteren door een herhaalbare consistentie te creëren en kan ook helpen om productverspilling te minimaliseren en kosten te besparen. Dit kan met name het geval zijn wanneer precisie meetapparatuur wordt gebruikt. Met precisie meten wordt het gewicht sneller bepaald, wat leidt tot een kleinere gewichtsafwijking en nauwkeurigere bepalingen. Het gebruik van precisie meetapparatuur kan de winstgevendheid van een doseersysteem verder vergroten.

  PENKO's batchingproducten zijn ontworpen met de kernwaarden van precisiewegen, snelle metingen en snelle signaalstabiliteit, wat zorgt voor snelle, betrouwbare en nauwkeurige metingen. Met onze gespecialiseerde functionaliteiten voor vullen, doseren en mengen bieden we de mogelijkheid om hoogwaardige niche-weegtechnologie te integreren in productielijnen.

  Onze krachtige Omega-controller is ontworpen om meerdere parallelle processen te regelen en is daarom zeer geschikt voor doseerprocessen. Zijn weegkaarten met hoge snelheid, met afzonderlijke verwerkingsmogelijkheden, zijn ideaal voor precisiewegingen.  Explore Our Products

  All PENKO’s Filling ranges offer specialized solutions for filling applications.

  Omega

  Omega

  Controle Weging


  Bags Moved


  PENKO heeft geavanceerde oplossingen ontwikkeld voor controlewegers die snelle en nauwkeurige controle bieden binnen het industriële productieproces. Zoals de naam al aangeeft, worden controlewegers gebruikt om het gewicht van goederen te verifiëren. Deze geautomatiseerde systemen voeren zowel interne als handelscontroles uit. Dankzij de hoge nauwkeurigheid van PENKO kan productverlies worden verminderd door strakkere tolerantiebanden in te stellen.


  Verschillende soorten controlewegingen

  Zowel categorie Y-systemen als categorie X-systemen kunnen worden gebruikt in zowel een statische als een dynamische omgeving. Het controleweegbereik van PENKO is specifiek gericht op het oplossen van het probleem dat dynamische omgevingen hebben bij het berekenen van exacte gewichtsmetingen vanwege bewegende goederen. Onze geavanceerde filterprocessen kunnen externe invloeden gemakkelijk dempen, zonder de weegsnelheid te vertragen of de nauwkeurigheid te beïnvloeden. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat alleen het gewenste gewicht in het productieproces wordt bereikt.

  Alle vullingers van PENKO bieden gespecialiseerde oplossingen voor vultoepassingen. PENKO onderscheidt twee versies:

  • De SGM800-vuller en de 1020-vuller van PENKO zijn ontworpen om over te schakelen van grove naar fijne dosering vlak voordat het streefgewicht is bereikt. Deze overschakeling resulteert in dosering met grote nauwkeurigheid, waardoor over- en onderdosering tot een minimum worden beperkt..
  • De FLEX-vuller van PENKO heeft, naast het overschakelen van grove naar fijne dosering vlak voor het streefgewicht, ook de mogelijkheid om automatisch de inflight te corrigeren. Deze combinatie zorgt voor uiterst nauwkeurige dosering. Productverlies wordt nog verder verminderd.


  PENKO’s controle weegoplossingen bieden:

  • Nauwkeurige en stabiele controle weeginstrumenten
  • Nauwkeurige metingen bij hoge snelheid Geavanceerde filtering en signaalverwerking
  • Nauwkeurige en stabiele controleweeginstrumenten
  • Exacte metingen bij hoge snelheid
  • Geavanceerde filtering en signaalverwerking
  • Minimale vertragingen  
  • Strakke tolerantiebanden die productverlies verminderen
  • Eenvoudige integratie in procesbesturingssystemen met beschikbare softwareprotocollen.
   Met PENKO's Data Reporter-software kunt u gemakkelijk gegevens overdragen naar op Windows gebaseerde programma's

  Filling and Packaging

  Continu Wegen  Voor processen die een continue toevoer van materiaal vereisen, worden Loss-In-Weight (LIW) systemen, evenals bandwegingen, gebruikt. PENKO biedt continue weegoplossingen voor toepassingen die nauwkeurige controle over hun stroom mogelijk maken. De meetmethode corrigeert onregelmatigheden in de stroom en zorgt voor de best mogelijke regeling van de stroom. De aanpak van PENKO garandeert een continue en nauwkeurige stroom, gericht op precieze productdosering en consistente productkwaliteit.

  Een unieke functie van PENKO's continue weegoplossing is de mogelijkheid om meerdere componenten op te slaan met hun eigen specifieke gewicht en instellingen. Het voordeel van deze receptenbank is dat het wisselen tussen componenten veel minder tijd kost en de kans op fouten aanzienlijk wordt verminderd. Hierdoor zal de productiecapaciteit toenemen en het morsen van producten verminderen. PENKO's geavanceerde filterprocessen kunnen externe invloeden gemakkelijk opvangen zonder de weegsnelheid te vertragen of de nauwkeurigheid te beïnvloeden. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat een nauwkeurige stroom wordt gebruikt in het lopende productieproces.

  Het continue wegen van PENKO biedt gespecialiseerde oplossingen voor LIW-processen.

  De FLEX Loss-In-Weight range van PENKO is ontwikkeld voor het nauwkeurig meten van het gewichtsverlies gedurende een bepaalde periode (stroom). Het is ontworpen om tijdens het vullen automatisch over te schakelen van gravimetrisch naar volumetrisch vullen, waardoor een continue productstroom wordt gegarandeerd.


  De continue weegoplossingen van PENKO bieden:

  • Alle hoge PENKO-standaarden voor snelheid, nauwkeurigheid, filtering en signaalverwerking.
  • Snelle, nauwkeurige en stabiele stroomregelaars.
  • Gebruiksvriendelijke meetapparatuur met de nieuwste technologie.
  • Gemakkelijke integratie in procesbesturingssystemen met beschikbare softwareprotocollen.
  • De Data Reporter-software van PENKO maakt eenvoudige overdracht van gegevens naar op Windows gebaseerde programma's mogelijk.
  • De manier van werken van PENKO zorgt voor een continue en nauwkeurige stroom, verhoogde productiecapaciteit en verminderd morsen van producten.


  Filling and Packaging

  Krachtmetingen


  Force Measurement


  PENKO biedt een verscheidenheid aan krachtmeetinstrumenten die bidirectioneel zijn en kunnen worden gebruikt voor zowel trek- als drukmetingen. Krachtmeting is het kwantificeren van een bepaalde belasting in Newton, onafhankelijk van zwaartekracht. Onze instrumenten meten met hoge snelheid (1600/s) en een hoge interne resolutie (24 bits), waardoor ze extreem nauwkeurige metingen kunnen verrichten. De hoge meetssnelheid van de krachtmeetinstrumenten van PENKO heeft ook het voordeel dat ze binnen milliseconden reageren om uw machine te beschermen tegen overbelasting.

  De PENKO1020 FMD heeft een trendindicatie uitleeswaarde (TIR) functie. Deze functie toont de afname of toename (helling) van de kracht per eenheid van tijd en kan worden gebruikt om de krachtintroductie voor touwen, kettingen of betonelementen te monitoren.

  De FLEX Force-serie bevat geen TIR-functionaliteit, maar maakt het wel mogelijk om 2 krachtbereiken op te slaan. Door het bezit van twee afzonderlijke versterkers komt deze functie het beste tot uiting bij gebruik van de FLEX Force 2-kanaals controller. Het opslaan van 2 krachtbereiken heeft als voordeel dat het meetbereik van de krachtmeting zelf wordt vergroot. Het kan ook worden gebruikt wanneer u verschillende maten materialen test, waardoor de noodzaak om de meetmachine opnieuw te programmeren wordt verminderd.

  De krachtmeetapparaten van PENKO bieden:

  • Nauwkeurige metingen met hoge snelheid en interne resolutie.
  • Gebruik voor zowel compressie- als trekmetingen.
  • Productieve werking met snelle reactietijden.
  • Gemakkelijke integratie in procesbesturingssystemen met beschikbare softwareprotocollen.
  • PENKO's Data Reporter-software maakt eenvoudige overdracht van gegevens naar op Windows gebaseerde programma's mogelijk.
  • Verhoogde productiecapaciteit en winstgevendheid van uw machines.

  Leer Meer →  Deinings gecompenseerd wegen


  Fishprocessing

  Het nauwkeurig wegen van producten aan boord van een zeevarend vissersvaartuig is geen eenvoudige taak. PENKO Engineering heeft een weegsysteem ontwikkeld om externe krachten, zoals golven die het schip doen slingeren en rollen, of de motoren, takels, enzovoort die een veelheid aan trillingen veroorzaken, te compenseren. Het Motion Compensated Weighing-systeem van PENKO biedt slimme digitale filtering, evenals een ongeëvenaarde hoge meet snelheid en hoge interne resolutie.

  Betrouwbare weeggegevens van de apparatuur van PENKO maken nauwkeurig batchwegen van de vangst op zee mogelijk. In de praktijk zorgt dit ervoor dat de batches met uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid worden voorbereid en dat er minder kans is op overvulling met overtollig product. Dit bespaart op zijn beurt invriescapaciteit en gerelateerde kosten en draagt bij aan een duurzamere omgeving.


  Het Motion Compensated Weighing System van PENKO biedt:

  • Nauwkeurige en onmiddellijke weeginformatie over de batches en de kwaliteit van de vangst
  • Efficiënte onderdrukking van motortrillingen, ongeacht het slingeren en rollen
  • Een eenvoudig systeem om te integreren in bestaande transportopstellingen
  • Een hoge beschermingsklasse: IP68
  • Efficiënte belading van vriezers
  • Geavanceerde technologie met een database van gewichtsinformatie

  Data Management  Het integreren van gegevensbeheer als onderdeel van de supply chain kan waardevolle inzichten geven over je producten en de processen van jouw bedrijf. PENKO's Datamanagement maakt monitoring en controle van elk proces mogelijk, en door te begrijpen wat er gebeurt, is het mogelijk om een kostenefficiënt product met een consistente kwaliteit op tijd te creëren.

  PENKO-oplossingen omvatten:
  Data Reporter

  Data Reporter is een op Windows gebaseerde software voor het registreren van weeggegevens, ontworpen om volledig inzicht te bieden in jouw weeggegevens. De weeggegevens zijn eenvoudig overdraagbaar naar (Windows-gebaseerde) programma's die geschikt zijn voor verdere analyse.

  Leer Meer →


  Cloudoplossingen

  Met PENKO's Cloudoplossingen bieden we een platform met gezamenlijke toegankelijkheid om jouw gegevens op elk moment en vanaf elke plaats te delen en te raadplegen. De cloudoplossing kan worden gebruikt voor het bewaken van jouw processen, voorspellend onderhoud, enz.

  Leer Meer →


  PENKO's Datamanagement biedt:

  • Kostenefficiëntie door een efficiënter, gestroomlijnd productieproces.
  • Voorspellen van productie- en inkoopbehoeften op basis van informatie uit de supply chain, afstemmen van vraag en aanbod en het verminderen van productverspilling.
  • Real-time management door het volgen van een specifieke order tijdens het productieproces. Real-time management biedt de mogelijkheid om cruciale momenten tijdens het proces aan te pakken en te voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grote.
  • Kwaliteitscontrole door het beheer van het productieproces. De kwaliteit wordt verbeterd door inconsistenties te identificeren en het productieproces te optimaliseren.
  • Efficiënte belading van vriezers.
  • Voorspellend onderhoud door het monitoren van machines en ervoor zorgen dat de maximale levensduur van de onderdelen wordt bereikt, waardoor machinestilstand en kosten worden verminderd.