EVENEMENT PENKO 40 JARIG BESTAAN 8 november 2017

 • Op 8 november vierde Penko Engineering haar 40-jarig jubileum in Ede. Opvallend was dat 80% van de presentaties over de toekomst ging; 20% ging over de afgelopen 40 jaar.

  Penko heeft de afgelopen 40 jaar een speciale positie verworven als fabrikant van hoogwaardige industriële weegapparatuur. Tijdens de welkomst toespraak richtte general manager Susanne Krause zich niet alleen op de eerste jaren toen het heel andere opdrachten aannam. Vooral de jaren waarin de oprichters Willem van Huët en Vincent van der Wel steeds succesvoller werden met hun oplossingen op het gebied van weegtechnologie, aangevuld met de nodige elektronica, waren de bepalende factor voor het bedrijf. In juni 2004 werd het onderdeel van ETC (Electronic Theatre Controls) uit Middleton, WI, VS. Maar weegtechnologie bleef nummer 1. Momenteel is dit bedrijf actief in verschillende markten en 20 verschillende landen.

   

  SMART FACTORY EN IIOT BIJ PENKO
  Een belangrijke verandering die vandaag plaatsvindt, is de enorme verandering die internet, smart factory en IIoT teweegbrengen. OEM's en eindgebruikers zijn hierbij betrokken en werken samen met Penko aan deze ontwikkeling. De producten van Penko zijn al goed ingeburgerd om SMART Industry te ondersteunen. Het BCS (Batch Control System) gebruikt bijvoorbeeld niet alleen recepten, dagprogramma's, wekelijkse planningen en batchrapporten. Het koppelen van gegevens aan databases voor analyse, tracking, tracing en ERP-systemen maakt ook deel uit van de BCS. Dit is slechts een van de voorbeelden van de steeds toenemende synergie van industrie en IT. Een ander voorbeeld is de oplossing om gegevens veilig op te slaan zonder aan te passen aan de IT-infrastructuur van de eindgebruiker. Om veilig toegang te krijgen tot de gegevens, biedt het bedrijf een beveiligd kanaal dat werkt via elke browser. Het maakt het ook mogelijk om sensorgegevens draadloos naar de cloud te loggen. Dit dataverkeer kan zelfs optreden op basis van zonne- en GSM.


  TOEKOMST
  Penko verwacht in de toekomst meer en meer actief te worden in de ontwikkeling van brede industriële automatiseringsoplossingen. Uiteraard zal de weegtechnologie een belangrijke rol blijven spelen, maar andere functies zullen ook deel uitmaken van de benodigde hardware en software.

   

  DE FOTO
  Het eerste nummer van het geschiedenisboek werd overhandigd door (links) Dick Titus, voorzitter van ETC, aan Willem van Huët en Vincent van der Wel, oprichters van Penko Engineering. Vincent van der Wel is nog steeds in dienst van Penko en beheert de belangen van de weegindustrie. Hij is ook auteur van het boek over de geschiedenis van het bedrijf.

  Product Name

   

  DOWNLOAD PRESENTATIE

                  presentatie Prof Dr Ir Egbert-Jan Sol     presentatie Ralph Wessels    presentatie Tom Heintjes

   


   
  Product Name