“weighing” Fish

In Nederland consumeren wij volgens het Productschap Vis gezamenlijk 47 000 000 kg vis, schaal- en schelpdieren per jaar. Een goede gewichtsbepaling is ook in deze sector van belang. Vis, schelp- en schaaldieren worden niet alleen op gewicht verkocht, ook in de verwerking is gewichtscontrole van belang. Wegen draagt bij aan de kwaliteitsbewaking, voorkomt afval en biedt een goede basis voor het bepalen van het rendement.

Vis wordt vers, diep gevroren, gefileerd, gepaneerd, gebakken, geconserveerd en gerookt verkocht. Schaal- en schelpdieren dieren worden vers, gekookt, diep gevroren of als conserven op de markt gebracht. Verder bereiken de vis en de visproducten de consument via de vakhandel, gespecialiseerde winkels, viskramen, supermarkten en de horeca.

Dergelijke totaal verschillende massastromen met gepaste middelen onder controle houden vormt een uitdaging op zich. Al deze varianten kennen bovendien een eigen benadering en vereisen dus specifieke soorten weegapparatuur. Complicerende factoren zijn verder dat vis duur en kwetsbaar, bederfelijk dus, is. Dit stelt hoge eisen aan de nauwkeurigheid van de weegapparatuur en aan de hygiëne.

In alle onderdelen van deze voedselketen, dus vanaf het net tot op het bord, heeft PENKO ervaring. Onze instrumentatie voldoet aan de wettelijke eisen of overtreft deze.
Product Name